Kurum Adı : Kederli Ortaokulu
Faks : 03823356091
WEB Adresi : http://kederliortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Kederli Ortaokulu Ağaçören Aksaray

İçinden çıktığı toplum için yaşayan ve üreten yiğitler yetiştirmek.

MİSYON
Milli değerlerini gelecek kuşaklara aktarabilen, sorumluluk sahibi, yurttaş olma bilincine sahip kendini ifade edebilen, yeniliğe ve değişime açık, üretken bireyler yetiştirmek.

BAŞARILAR
2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı; Ağaçören ilçesi Ortaokullar Bilgi Yarışması 2.´si -- İlçe Masa Tenisi Turnuvası Erkekler 1.´si -- İlçe Masa Tenisi Turnuvası Kızlar 3.´sü

Öğretmen Sayısı : 6
Rehber Öğretmen Sayısı : 0
Öğrenci Sayısı : 50
Öğretim Şekli : Normal
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:45 15:30
Derslik Sayısı : 5 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İngilizce İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 1
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 2
Lojman Bilgisi : Köyde lojmanlarımız okul bahçesinde 1 ve bahçe dışında 1 bina olmak üzeredir. Ancak lojmanlar kullanılmaya pek müsait değildir. Köyde kalan öğretmen şu an yoktur.
Isınma Şekli : Kalorifer

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine uzaklık 75 km / Ağaçören ilçesine uzaklık 9 km / Ortaköy ilçesine uzaklık 15 km
Ulaşım : Okulumuz Ortaköy-Ağaçören arasında bulunmaktadır. Öğretmenlerimizin geneli gruplar olarak kendi araçlarıyla ulaşım sağlamaktadır. Aksaray merkezden ve Kırşehir merkezden gelen ayrı gruplar vardır, öğretmenlerimizin geneli 2016-2017 itibariyle Ortaköy ilçesinde ikamet edip geliş gidiş yapmaktadırlar.
Servis Bilgisi : servis yoktur. ulaşım özel araçlarla ve günde 4 kez köyden geçen ilçe araçlarıyla yapılmaktadır. Bu araçların saatleri okul saatlerine uymaktadır.
Yerleşim Yeri Bilgisi : Okulun bulunduğu yer küçük bir köydür.Köyün nüfusu 500 civarındadır.Tarım ve hayvancılık ile geçim sağlanmaktadır.

Kontenjan Bilgileri :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ